DeserturiInternational

Cheesecake New York, usor si foarte iubit

Cheesecake New York chiar e usor de facut!

Cheesecake New York – recunosc ca pana de curand, cand auzeam numele asta ma gandeam ca e ceva ce doar marile gospodine pot face, suna oarecum descurajator. ( Dar am aflat ca este un desert usor si foarte iubit).

Pana de curand, cand sub un impuls de moment, am hotarat ca este timpul sa-mi inving temerile. Si sa comit un cheesecake. La modul preparat, nu papacit. Adica the hard way, nu the easy way.

Prajitura cu branza a la New York

Dupa ce am citit un purcoi de retete, am hotarat ca am gasit-o pe cea mai usoara. Recunosc ca mi-a placut si numele, New York Cheesecake, suna de parca e mai usor de facut…

Pentru ca suntem intr-o “pagina” de revista culinara, va voi prezenta cu lux de amanunte ce am experimentat.Am aflat ca sunt de facut 2 lucruri: blatul si crema.Voi incerca sa fiu cat mai schematica, sa vi se para si voua usor, adica ingrediente si mod de preparare.

Blat – ingrediente cheesecake

  • vreo 20 de biscuiti digestivi , cam 300 g – sunt mai sanatosi, mai gustosi si mai colorati. Au si o textura mai grunjoasa, deci se preteaza mai bine pentru un cheesecake
  • 3 linguri de zahar (unii folosesc zahar pudra)
  • 100 g de unt

Blat- mod de preparare

  1. Se piseaza biscuitii, se maruntesc dupa inspiratia de moment: cu mana, furculita, un cicocanel…😊
  2. Se amesteca biscuitii gata maruntiti cu untul topit si zaharul
  3. Se tapeteaza o forma de tort (cu peretii detasabili, pentru ca vrem sa scoatem blatul frumos de acolo, nu in bucati) cu compozitia obtinuta, in strat subtire
  4. Se baga la copt vreo 10 min, in cuptorul preincalzit la 180 grade.

Crema – ingrediente cheesecake

 

  • aproximativ 1 kg de branza Philadelphia – 8 cutii
  • 250 g zahar
  • 3 linguri de faina, cu varf
  • coaja rasa de lamaie – 2 lingurite
  • 4 oua mari, sau 3 oua si un galbenus (dupa reteta traditionala)
  • 300 ml de smantana
  • un “praf” de sare
  • 1 ½ lingurita esenta de vanilie
  • se poate pune si 1 ½ lingurita de suc de lamaie, daca va place ideeaingrediente cheesecake

Crema – mod de preparare cheesecake

  1. crema de branza la temperature camerei se amesteca cu mixerul pana se simte ca o spuma
  2. adaugam zaharul, aromele, sarea, faina
  3. adaugam smantana si amestecam bine
  4. se adauga cate un ou, pe rand, dupa care se amesteca foarte bine
  5. se adauga compozitia de branza peste blatul de biscuiti
  6. se baga la cuptor, dupa ce s-a scazut temperatura – max 160 grade si aproximativ 45 min.

Ideea este ca dupa ce s-a oprit focul, marginea trebuie sa fie bine facuta, iar mijloc acest tip de cheesecake  sa para mai moale.

Ce mai facem acum?

Se recomanda sa se lase la racit aproximativ 2 ore in cuptor, cu usa inchisa, daca doriti o textura mai uscata. Sau cu usa deschisa, daca va place sa fie mai moale.

Dupa ce s-a racit, se lasa la frigider peste noapte sau cel putin 8 ore. Cu cat sta mai mult la rece in frigider, cu atat este mai gustoasa bunatatea asta de cheesecake. In sfarsit, mancam!

new york cheesecake

In speranta ca v-a facut cu ochiul, speram sa aveti curajul meu si sa-i dati o sansa. Pentru mine cu siguranta a meritat efortul acest New York Cheesecake! O prajitura gustoasa cu gust fin de branza si blat de biscuiti.

P.S: Decoratul ramane la aprecierea fiecaruia 😉 Merge foarte bine cu dulceata de zmeura…sau cu bezele, daca ti-au mai ramas…

Tags

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close