Pizza Diavola nu este pentru oricine, este pentru cei puternici, cum ar spune un prieten. Insa cei care o apreciaza, cu siguranta o vor comanda mereu. Mai ales daca ingredientele sunt de cea mai buna calitate, blatul e subtire (de preferat), iar sosul are toate ingredientele necesare – daca sunteti in Italia, nu comandati extra ketchup la pizza, pentru ca riscati sa iasa pizzarul din bucatarie val vartej si sa va traga o mustruluiala de toata cinstea.
Cel mai bine Pizza Diavola merge cu o bere rece, de preferat blonda sau nefiltrata. Dupa un fotbal cu baietii sau la un film, cu iubita sau la o petrecere fara pretentii, pizza asta e ce trebuie.
Reteta Pizza Diavola
Pizza Diavola – ingrediente pentru o pizza de 30cm
- palina blat
- sos rosii
- mozzarella (110gr)
- Salam pepperoni (60gr)
- peperoncini (ardei rosu iute roscat tocat) – dupa gust
- ulei picant
Pizza Diavola – preparare
Se formeaza blatul si se aseaza in tava. Apoi se pune sosul de rosii si mozarella rasa deasupra. Salamul feliat subtire se distribuie uniform pe tota suprafata, se aduga peperoncini. Se lasa 7min la cuptorul preincins la 300 de grade celsius. La final, dupa ce pizza sa copt, se stropeste cu putin ulei picant.
Este foarte important sa preincalziti cuptorul la temperatura de 300 de grade inainte sa bagati pizza la copt!
POFTA BUNA!