Retete Pizza

Pizza Fantasia

O pizza celebra, inventata pentru atunci cand le vrei pe toate…

Cand nu stii exact ce ai pofta, o idee buna este sa intrebi care este pizza casei. De ce? Pentru ca de cele mai multe ori, aceasta pizza e deosebita fata de tot ce e clasic. La noi, ea se numea „Pizza Fantasia”

La noi Fantasia Pizza avea/are putin din tot ce ne place noua, sau macar aproape. Cand am inventat-o, am intrebat mai multi prieteni si clienti cam ce le-ar placea sa gaseasca la o pizza “altfel”, avand totusi in minte faptul ca ingredientele ar trebui sa se potriveasca intre ele. (o pizza cu peste si felii de mar nu intra in discutie, pentru cei care s-au gandit deja la o nebunie de genul asta, :P)

Asa ca sunca, pieptul de pui si carnatii paprika au castigat la capitolul “carne”. 3 feluri, pentru ca noua, romanilor, chiar ne place carnea. Ardeiul gras, ciupercile proaspete si porumbul au iesit castigatoare la capitolul “chestii care se pun pe langa carne”.

Si uite asa a luat nastere Pizza Fantasia, o delicatesa care se potriveste cat mai multor gusturi, sau cum spunem noi, atunci cand nu prea stii ce vrei si nu vrei sa dai gres..


Reteta Pizza Fantasia

Pizza Fantasia – ingrediente pentru o pizza de 30cm

  1. Ingrediente pizza diavolapalina blat
  2. sos rosii
  3. mozzarella (110gr)
  4. sunca (30gr)
  5. piept de pui (30gr)
  6. carnati paprika (30gr)
  7. ardei gras (30gr)
  8. ciuperi (30gr)
  9. porumb (20gr)
  10. parmezan (15gr)

Pizza Fantasia – preparare

Se formeaza blatul si se aseaza in tava. Apoi se pune sosul de rosii si mozarella rasa deasupra. Carnatii, pieptul de pui, sunca feliate subtire se distribuie uniform pe tota suprafata. Se lasa 7min la cuptorul preincins la 300 de grade celsius. La final, dupa ce pizza sa copt, se presara cu parmezan.

Este foarte important sa preincalziti cuptorul la temperatura de 300 de grade inainte sa bagati pizza la copt!

POFTA BUNA la Pizza Fantasia!

Pentru cei puternici recomandam Pizza Diavola.

Tags

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close